Massedrapsmann i Japan skrev trusselbrev

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 26 år gamle mannen som knivdrepte 19 mennesker og såret 25 på en institusjon i Japan, varslet på forhånd at han ville drepe

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge japanske medier sendte Satoshi Uematsu et brev til den japanske nasjonalforsamlingen og truet med å drepe 470 funksjonshemmede.

I brevet, som han ga til sikkerhetsvakter i nasjonalforsamlingen, la han også fram sin visjon om et samfunn der aktiv dødshjelp bør kunne utøves på funksjonshemmede dersom familien samtykker.

Politiet i Tokyo var derfor oppmerksomme på mannen og informerte myndighetene i byen Sagamihara der 26-åringen bodde. De ble advart om at Uematsu var en potensiell fare for andre, ifølge lokale medier.

Uematsu jobbet selv på institusjonen der drapene fant sted, men fikk sparken i februar og ble innlagt på et psykiatrisk sykehus. Han ble utskrevet tolv dager senere fordi legene mente at han ikke kom til å angripe noen.

– Jeg gjorde det

Etter massakren natt til tirsdag meldte Uematsu seg selv på en politistasjon og sa: «Jeg gjorde det».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisen Asahi Shimbun sa mannen også at «alle funksjonshemmede må forsvinne». Politiet har foreløpig ikke sagt noe om dette eller motivet for angrepet, men ifølge kringkasteren NHK er Uematsu siktet for drap.

Foruten de 19 som ble drept på stedet, ble ytterligere 25 personer knivstukket og såret av 26-åringen. Tilstanden for 20 av dem er alvorlig.

Blant de drepte er ni menn og ti kvinner. Totalt 149 personer i alderen 19 til 75 år bodde på institusjonen.

Hadde flere kniver

Sagamihara ligger rundt 50 kilometer vest for Tokyo. Uematsu tok seg inn i bygningen ved å knuse et vindu natt til tirsdag, opplyser en lokal tjenestemann. Ofrene ble drept i sengene sine.

Politiet fikk melding om angrepet klokka 2.30 lokal tid. Væpnet politi skal senere ha stormet bygningen.

I en veske Uematsu hadde med seg da han meldte seg, fant politiet flere kniver, noen av dem blodige.

Angrepet i Sagamihara omtales som det verste massedrapet i Japan på flere generasjoner. Slike angrep er sjeldne i landet, som har svært strenge våpenlover.

Etter et angrep i 2008, ble selv tveeggede kniver med blad over 5,5 centimeter forbudt. Å eie en slik kniv kan gi inntil tre år i fengsel i Japan.