Norges eldste mann er død

Carl W. Falck er død, 109 år gammel. Her er han fotografert under feiringen av 106-årsdagen i 2013. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Carl W. Falck er død, 109 år gammel. Her er han fotografert under feiringen av 106-årsdagen i 2013. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges Eldste mann, Carl W. Falck er død, 109 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Falck ble født 27. mai 1907 i Tønsberg. De siste årene har han bodd på Majorstuen bo- og behandlingssenter i Oslo. Lørdag sovnet han stille inn, opplyser sønnen, Jacob Falck til Tønsbergs Blad.

– Han ble syk for et par uker siden, og døde som han ønsket; en verdig og naturlig død. Han ønsket ikke å bli holdt kunstig i live, selv om dette betyr at han ikke nådde målet om å bli 110 år, sier Jacob Falck.

Falck holdt seg sprek helt til sine siste år. Så sent som i 2014 skapte han overskrifter da han som 107-åring samlet inn over 107.000 kroner til barteaksjonen Movember, til inntekt for forskning på prostatakreft.

– Far har hatt et liv fullt av opplevelser, og de siste årene ble hverdagen krydret av journalister og fotografer. Han syntes det var stas å bli satt slik pris på, skriver sønnen på Facebook, gjengitt av Tønsbergs Blad. På 109-årsdagen sin fikk Falck besøk av statsminister Erna Solberg (H) og ordførerne i Oslo og Bærum. Statsministeren skriver i en epost til VG at hun er i sorg etter å ha fått dødsbudskapet.

– Det er med sorg jeg har mottatt nyheten om at Carl Falck er død. Jeg deler sorgen med hans familie, skriver Solberg. Hun møtte Falck ved flere anledninger og beskriver ham som «kjapp og slagferdig i replikken».

Les også: Norges eldste feiret med pølser og vin