Våpensmuglere pågrepet på spansk ferieøy

Spansk politi har pågrepet ni personer på ferieøya Ibiza. Foto: AFP / NTB scanpix.
Spansk politi har pågrepet ni personer på ferieøya Ibiza. Foto: AFP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spansk politi har pågrepet ni personer på ferieøya Ibiza som de mener er del av et større nettverk som blant annet har smuglet våpen til Sør-Sudan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ni personene, som inkluderer en politimann, ble pågrepet på Ibiza lørdag. Ifølge politiet er lederen av smuglernettverket, en tidligere polsk soldat, blant de pågrepne.

Politiet mener nettverket har tjent millioner på å smugle våpen til blant annet Sør-Sudan. Ifølge politiet skal nettverket ha smuglet over 200.000 rifler av typen Kalashnikov til det krigsherjede landet, i tillegg til rakettsystemer og stridsvogner.

Lørdagens pågripelser kommer etter en etterforskning som har vart i fire år. Nettverket opererte under dekke av selskaper i både Sveits, Tyskland, Belgia, Storbritannia og Frankrike. Interpol og Europol aksjonerte lørdag mot kontorene til nettverkets selskaper i Tyskland og Sveits, opplyser spansk politi.

I tillegg til smugling tjente nettverket også store summer på pengeutpressing av spanske selskaper, ifølge politiet, som har gjort beslag i flere gjenstander – blant annet fire luksusbiler på Ibiza.