Clinton: – Kaine er alt Trump og Pence ikke er

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs beste dager er fortsatt foran oss, sa Hillary Clinton til jubel fra folkemengden da hun introduserte sin visepresidentkandidat Tim Kaine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kaine er alt Trump og Pence ikke er, sa Clinton med henvisning til republikanernes presidentkandidat Donald Trump og hans makker Mike Pence.

– Han er kvalifisert til å begynne i jobben og lede fra dag én, fortsatte demokratenes presidentkandidat, og omtalte Pence som en «progressiv person som heller vil få ting gjort, enn å skape overskrifter».

Det var på et valgarrangement på Florida International University i Miami lørdag ettermiddag at Clinton introduserte sin visepresidentkandidat.

– Tro meg, bak det smilet har Kaine en ryggrad av stål, sa Clinton til folkemengden.

– Takk for tilliten

Kaine, som er senator for Virginia og tidligere guvernør i samme delstat, vekslet i talen sin mellom spansk og engelsk. Han strakk dermed ut en hånd til de mange spansktalende velgerne i Florida.

– Jeg er takknemlig, Hillary, for tilliten du har vist meg, sa Kaine.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Clinton er det helt motsatte av Donald Trump. Hillary fornærmer ikke folk, hun lytter til dem. Hun rakker ikke ned på allierte, hun respekter dem, sa Kaine.

58-åringen var ansett som et sannsynlig valg av visepresidentkandidat, og USAs president Barack Obama hadde i forkant av Clintons avgjørelse uttrykt at Kaine ville være en sterk visepresidentkandidat.

Før sin karriere innen politikken var Kaine advokat med blant annet borgerrettigheter som hovedfelt. Spansk lærte 58-åringen under en misjonsreise i Honduras.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kaine blir Clintons visepresidentkandidat

Sanders-supporterne skuffet

Det er imidlertid delte meninger blant demokratene om utpekingen av Kaine, og særlig blant de mer liberale i partiet har han blitt møtt med skepsis.

Flere av støttespillerne til Vermont-senator Bernie Sanders har uttrykt sin skuffelse over valget grunnet Kaines støtte til fri varehandel og Wall Street, samt hans tidligere støtte til den nye handelsavtalen for stillehavsområdet (TPP).

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et forferdelig valg. På et tidspunkt hvor hun prøver å få støtte fra Sanders-supporterne, er dette mer for å sikre konservative stemmer, sier Angie Morelli, en av Sanders' delegater fra Nevada.

– Vil vinne sentrum

Kaine, som tilhører sentrum-høyre fløyen hos demokratene, er fra vippestaten Virginia, der det er en reell kamp mellom demokratene og republikanerne. I tillegg sitter han i forsvarskomiteen i Senatet.

Ifølge USA-ekspert Jan Arild Snoen viser Clintons valg av Kaine at hun er mest opptatt av sentrumsvelgerne.

– Valget av Kaine som visepresidentkandidat signaliserer at Clinton legger mer vekt på å vinne velgere i midten, enn å blidgjøre grasrota. Kaine appellerer til nettopp disse velgerne, sier Snoen.

Han beskriver Kaine videre som en «fargeløs hvit mann» som ikke vil bringe mer entusiasme rundt Clintons valgkamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Duket for demokratenes landsmøte

De siste forberedelsene i forkant av demokratenes landsmøte i Philadelphia er i gang, og møtet, som begynner mandag, vil vare i fire dager.

Byen skal være vertskap for over 5.000 delegater og 50.000 mennesker, og det er der Clinton formelt vil utpekes som demokratenes presidentkandidat.

Samtidig har protestgrupper og organisasjoner planlagt demonstrasjoner i byen i løpet av de fire dagene landsmøtet varer. Blant annet har protestgrupper forberedt demonstrasjoner til støtte for ren energi, samt mot abort.