Harde kamper i IS-kontrollerte Manbij

Kampene i Manbij fortsetter til tross for SDFs ultimatum til IS torsdag. IS fikk 48 timer på seg til å trekke seg ut av byen. Foto: Rodi Said / Reuters / NTB scanpix.
Kampene i Manbij fortsetter til tross for SDFs ultimatum til IS torsdag. IS fikk 48 timer på seg til å trekke seg ut av byen. Foto: Rodi Said / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA-støttede opprørerne har fortsatt sin offensiv mot den IS-kontrollerte byen Manbij nord i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

IS fikk torsdag 48 timer på seg til å trekke seg ut av byen, i et ultimatum fra de Syriske demokratiske styrker (SDF).

– De 48 timene er over, og de vil ikke få flere slike tilbud. Istedenfor å svare, har de angrepet våre posisjoner, sier en SDF-kommandant til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights har opprørerne fra SDF nå beveget seg nordover fra distriktene de allerede har kontroll over, som er vest og sør i byen.

Les også: Analyse: IS' territorium redusert med 12 prosent

Lørdagens kamper foregår primært i sentrum av byen, opplyser en SDF-kommandant, og frykten for tap av sivile liv stiger. Ifølge det amerikanske forsvarsdepartementets talsmann Chris Garver bruker IS sivile som menneskelige skjold. Flere tusen sivile har allerede flyktet fra byen.

SDFs ultimatum til IS kom etter at minst 56 sivile ble drept i et flyangrep fra den USA-støttede koalisjonen nær Manbij tidligere i uka. Syrias internasjonalt anerkjente opposisjon kalte bombingen «en forbrytelse» og krevde umiddelbar stans i flyangrepene fra koalisjonen.

Les også: Minst 80 drept i selvmordsangrep i Kabul