Kajakk delt i to av fritidsbåt

Onsdag kveld fikk to kvinner på padletur en uhyggelig opplevelse da en båt smalt inn i den ene kajakken og delte den i to utenfor Bleikøyflaket i Oslofjorden.
Onsdag kveld fikk to kvinner på padletur en uhyggelig opplevelse da en båt smalt inn i den ene kajakken og delte den i to utenfor Bleikøyflaket i Oslofjorden. Foto: Havnebrannstasjonen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To kajakkpadlere havnet i Oslofjorden etter å ha blitt påkjørt av en fritidsbåt. Båten kjørte videre uten å stoppe, mens padlerne ble reddet av en brannbåt. – De har hatt griseflaks, sier skipper Gorm Laursen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannbåten Redningen var på befaring i Oslofjorden onsdag kveld, da mannskapet fikk øye på to kajakker som lå og fløt i vannet sør for Bleikøyflaket. Da de kom nærmere, så de at padlerne lå i vannet og at den ene kajakken var delt i to.

«Vi fikk raskt dratt kajakkene og de skrekkslagne kvinnene om bord i brannbåten», skriver Havnebrannstasjonen på Facebook.

Kvinnene fortalte at de hadde blitt truffet av en båt i stor fart. Ifølge padlerne hadde ikke båten gjort noen forsøk på verken å styre unna eller stoppe, men kjørte videre i samme hastighet.

– De har hatt griseflaks, for det var kun en halv meter både foran og bak før dette kunne ha gått skikkelig galt, sier Laursen til NRK.

Det gikk heldigvis bra denne gangen og padlerne slapp med skrekken, men Havnebrannstasjonen oppfordrer båtførere om å ta hensyn.