Eldre mann kjørte vinglete i over åtte mil – skyldte på at kona kjeftet

Politiet fikk til slutt stoppet det eldre ekteparet, etter flere meldinger om vinglete kjøring. Her et illustrasjonfoto fra en annen politikontroll.
Politiet fikk til slutt stoppet det eldre ekteparet, etter flere meldinger om vinglete kjøring. Her et illustrasjonfoto fra en annen politikontroll. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et eldre ektepar skal ha kjørt vinglete og midt i veien i åtte til ti mil. Mannen bak rattet innrømmer forseelsen, men gir kona skylden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Twitter skriver Mindre Hålogaland politidistrikt at «mannen erkjente å ha kjørte vingelte og midt i veien, fordi kona ble så redd og kjeftet når han kjørte ut mot kanstripa».

Operasjonsleder i Midtre Hålogaland, Anne Karlsen, sier til NRK om at kona «ble bedt om å ti stille».

– Vi ga begge klar beskjed om å rette seg etter det som er normal oppførsel i trafikken. Mannen ble bedt om å konsentrere seg om kjøringen, mens kona ble bedt om å tie stille mens mannen kjørte, sier Karlsen.

Det var tirsdag ettermiddag at politiet i Harstad fikk flere meldinger om vinglete kjøring på E6 og E10 mot Harstad.

Ifølge operasjonsleder i Midtre Hålogaland, Anne Karlsen, skal ekteparet ha kjørt slik i åtte til ti mil.

Det er en betydelig lengde, paret utgjorde en stor fare i trafikken. Dette skjedde også på veldig trafikkerte veier, så vi priser oss lykkelig over at alt gikk bra. Hendelsen opplevdes som skremmende for bilistene bak og i motgående kjørefelt – de satt og gispet, sier Karlsen til statskanalen.

Les også: Eldre frykter å bli alene når de mister lappen