Nord-Korea med nye trusler etter rakettplaner

En passasjer går forbi en TV-skjerm på en togstasjon i Seoul i Sør-Korea. Sendingen viser Nord-Koreas leder Kim Jong-un etter at landet skjøt opp et ballistisk missil fra en ubåt lørdag. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix
En passasjer går forbi en TV-skjerm på en togstasjon i Seoul i Sør-Korea. Sendingen viser Nord-Koreas leder Kim Jong-un etter at landet skjøt opp et ballistisk missil fra en ubåt lørdag. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seoul (NTB-AFP): Nord-Korea truer med en «fysisk reaksjon» på USA og Sør-Koreas planlagte utplassering av et antirakettsystem sør på halvøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– DPRK vil gå til fysisk motreaksjon for å kontrollere THAAD fra det øyeblikket Sør-Korea bekrefter dens plassering, opplyser hæren til det statlige nyhetsbyrået KCNA. DPRK er en forkortelse for Den demokratiske folkerepublikken Korea, som det kommunistiske Nord-Korea kaller seg.

Antirakettsystemet THAAD (Terminal High Altitude Area Defense System) er utviklet for å kunne skyte ned langtrekkende raketter som er i siste fase av flygningen. Systemet settes opp som en forsvarsmekanisme for befolkningen i Sør-Korea. (©NTB)