Drømmen lever for Ronaldo

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cristiano Ronaldo har i 12 år lengtet etter en sjanse til å revansjere finaletapet i EM på hjemmebane i 2004. Søndag er tiden omsider inne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var mitt første sluttspill, og jeg var bare 19 år. Nå skal jeg spille en ny finale, og jeg er veldig stolt av det. Jeg har alltid drømt å vinne noe med landslaget, og jeg håper det er vår tur nå, sa han da han møtte til pressekonferanse som kampens spiller.

– Jeg fortjener det, Portugal fortjener det, og alle portugisere fortjener det. De har vært forbløffende supportere. Det var ikke mange som trodde vi skulle komme til finalen, men nå er vi der, og det fyller meg med stolthet.

Ronaldo tangerte Michel Platinis rekord med sitt niende EM-mål, og søndag kan han slå den. Han ble spurt hva det betyr for ham.

– Det viktigste var å komme til finalen. Jeg gratulerer treneren og støtteapparatet, alle som jobber med oss. Rekorder er hyggelige. Jeg har satt mange før, og gjør det fortsatt både for klubb og landslag, men det kommer naturlig. Nå handlet det om å nå finalen, og jeg er veldig stolt av alle mine lagkamerater, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ronaldo ble helten nok en gang

– Jeg har gitt alt

– Landslaget er et kollektiv, en enhet. Slik har det vært hele tiden. Jeg har prøvd å hjelpe alt jeg kan. Jeg kjemper, duellerer, hjelper til i forsvar. Jeg har gitt alt. Det har vært flott lagarbeid av alle, og for å vinne må vi ha alle 23 spillere og i tillegg tilhengerne som støtter oss. De gir oss krefter til å gå en ekstra mil, la han til.

– Etter å ha vunnet mesterligaen følte jeg i mitt hjerte at vi ville nå langt i EM. Det begynte ikke som vi ønsket, men dette er ikke 100 meter, det er en maraton. Vi gikk videre fra gruppespillet, og nå er vi i finalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronaldo dukket opp på pressekonferansen klokka 23.54, etter at Chris Coleman og Fernando Santos hadde snakket ferdig. Han ville ikke fortelle hva han sa til klubbkamerat Gareth Bale rett etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Stjernene stjeler overskriftene

Ikke lenger (like) ego?

– Vi hadde en normal prat. Jeg gratulerte med deres turnering. Wales var EMs åpenbaring, men ut over det vil jeg ikke røpe hva som ble sagt, sa han. Men han ga iallfall Bale en god klem ute på banen.

Det er ikke alle som har trodd på snakket om at Ronaldo er blitt lagspiller. Tyske Kicker presenterte semifinalen som en duell mellom «Lagspilleren Bale og Ego A/S», men onsdag kveld snakket Ronaldo om andre enn seg selv.

– Tenk på Nani, Renato, Quaresma, som alle har scoret viktige mål. Vi er et lag, det er ikke bare meg. I dag var jeg heldig nok til å score, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er lykkelig, for vi er kvalifisert for finalen. Nå er vi bare ett steg unna. Å drømme er gratis, så la oss fortsette å drømme, sa han.

Og ved midnatt var audiensen slutt.

Les også: Ronaldo: – Island parkerte bussen