Duterte oppfordrer til drap på narkomane

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filippinenes nye president Rodrigo Duterte oppfordrer vanlige folk til å drepe narkomane og kommunistgeriljaen til å drepe narkotikasmuglere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Duterte ble tatt i ed som president torsdag etter en overveldende valgseier i vår. Etter en relativt moderat innsettelsestale tok han bladet fra munnen da han på kvelden besøkte et fattig slumområde i Manila.

– Disse horesønnene ødelegger barna våre. Hvis dere kjenner til noen narkomane, kjør i vei, drep dem selv, sa han og advarte også politimenn mot å være med på narkosmugling, for da ville han «virkelig drepe dem».

Fredag fortsatte han på samme tema da han oppfordret kommunistgeriljaen til å avholde egne rettssaker mot narkotikasmuglere og deretter «henrette» dem.

– Narkotikaen har nådd fram til baklandet. Hva om dere bruker deres såkalte rettsmøter til å få farten på løsningen av vårt problem, sa han henvendt til geriljaen som har kjempet en væpnet kamp i flere tiår.

Geriljaen NPA er kjent for å ha drept sivile den sier har begått «forbrytelser mot folket».

Duterte lovet i valgkampen å løse hele fattigdomsproblemet på Filippinene på seks måneder ved å drepe titusener av kriminelle.

Løftene hans blir ikke tatt som en spøk. Han anklages for å ha stått bak dødsskvadroner som har tatt livet av tusener av kriminelle i løpet av årene han var guvernør i Davao sør i landet.