CIA: – Flyplassangrepet bærer IS' kjennetegn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepene på flyplassen Atatürk i Istanbul preges av at ekstremistgruppa IS står bak, mener CIA-sjef John Brennan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Angrepet på flyplassen i Istanbul tirsdag der mange ble drept og såret, bærer helt klart preg av ISILs avskyelige handlinger, sier han, og bruker en annen forkortelse for den ytterliggående islamistgruppa IS.

Minst 41 mennesker ble drept og 239 såret i angrepet mot flyplassen i Tyrkias største by tirsdag kveld.

Utnyttet panikken

To av de tre selvmordsbomberne som angrep flyplassen i Istanbul, tok seg inn på flyplassen etter den første eksplosjonen, sier Tyrkias statsminister Binali Yildirim.

– Da terroristene ikke greide å komme seg forbi sikkerhetskontrollen, kom de tilbake, tok våpnene ut av koffertene sine og åpnet ild vilkårlig mot sikkerhetskontrollen, sa han på en pressekonferanse onsdag.

– En av dem sprenge seg i lufta utenfor, og de to andre benyttet seg av panikken som var et resultat av skytingen, kom seg inn og sprengte seg der, forklarte han videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Ville aldri tatt med familien min på ferie til Tyrkia nå

Tidlig gjenåpnet

Et enormt hull i taket preger ankomsthallen i Atatürk-flyplassen i Istanbul dagen etter at minst 41 mennesker ble drept i et terrorangrep. Men flyplassen er allerede gjenåpnet.

Ankommende passasjerer måtte onsdag balansere forbi raserte områder av flyplassen, mens arbeidere på stillaser hamret løs på veggene, og renholdsarbeidere feide opp glasskår.

Tyrkiske myndigheter er svært opptatt av at flyplassen snarest mulig skal være tilbake i normal drift, og allerede få timer etter angrepet åpnet den offisielt. Men onsdag var fortsatt mange flygninger forsinket eller kansellert.

Les også: – Det var blod overalt. Det kunne vært meg.