Presidenten ber Messi fortsette på landslaget

Lionel Messi etter at han brente straffen i Copa America-finalen mot Chile. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB scanpix
Lionel Messi etter at han brente straffen i Copa America-finalen mot Chile. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Argentinas president ber Lionel Messi fortsette på fotballandslaget, tross finaletapet i Copa America. Fotballegenden Diego Maradona kommer med samme oppfordring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Messi må fortsette på landslaget. Han må forbli på laget fordi han fortsatt har mange fotballdager foran seg, sier Maradona til avisen La Nación. Kort tid senere opplyser en talsmann for landslaget at også president Mauricio Macri håper Messi ombestemmer seg med tanke på fremtidig landslagsspill.

– Presidenten ringte ham og fortalte hvor stolt han er av landslagets spill. Han ba Messi ikke høre på kritikere og om ikke å slutte, sier talsmannen. I et land der den tidligere landslagsstjernen Maradona har nærmest guddommelig status, er det ikke umiddelbart klart hvilken av de to oppfordringene som veier tyngst.

Les også: Messi med målrekord mot USA

Messi har aldri vunnet en tittel i landslagstrøya, og det lyktes ikke heller i årets utgave av Copa America. Som i fjorårets finale, endte det med argentinsk tap i straffesparkkonkurranse, og Messi var en av dem som ikke klarte å omsette sin straffe i scoring. Etter kampen erklærte 29-åringen at han gir seg som landslagsspiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For meg er det slutt med landslagsfotball. Jeg har gjort alt jeg kan, og det svir å ikke være en mester, sa han til mediene ifølge AFP. Målvakt Sergio Romero tror følelsene tok overhånd for Messi og håper stjernen vil revurdere avgjørelsen. På spørsmål om beslutning er endelig, svarte Messi selv:

– Jeg tror det. Det er det jeg tenker og føler akkurat nå, sa han.

Les også: Messi gir seg på landslaget