Video viser IS-drap på fem syriske medieaktivister

Artikkelen fortsetter under annonsen

IS har publisert en video som viser drapene på fem syriske medieaktivister. Alle ble tatt til fange av den ytterliggående gruppa i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle fem var fra den syriske byen Deir al-Zor. De ble tatt til fange for cirka åtte måneder siden.

Den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at ett av ofrene, 28 år gamle Sami Jawdat, har rapportert til gruppen siden krigen brøt ut i 2011. Han fortsatte selv om halvparten av hjembyen hans ble inntatt av IS i 2014.

Ifølge SOHR ble alle fem bortført i oktober i fjor, og de ble drept en gang i november eller desember. Gruppa har ikke gått ut med opplysningene fordi familiene til ofrene fryktet hevnaksjoner fra IS, og fordi det ikke har dukket opp levninger etter de døde.

– Videoen blir publisert nå fordi IS, som mister terreng i Syria, vil sende et budskap om at de fortsatt er sterke, sier SOHRs leder Rami Abdulrahman.

I videoen forteller hvert av ofrene hva de gjorde da de rapporterte fra området, at de snakket med folk på markedet, eventuelt tok bilder. En forteller at han har rapportert til TV-kanalen Al Jazeera, en annen sier han har gitt informasjon til menneskerettsgruppa Human Right Watch.