Giske på fraværstoppen i utdanningskomiteen

Nestleder i Ap, Trond Giske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Nestleder i Ap, Trond Giske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske har et fravær på over 20 prosent fra Stortinget. I forrige uke satte Ap ned foten for regjeringens forslag om en fraværsgrense på 10 prosent i den videregående skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gjennomgang VG har gjort viser at Trond Giske så langt har vært borte fra komiteen sju ganger i 2015/2016-sesjonen – mest av alle medlemmene i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité. Andreplassen er delt mellom Martin Henriksen (Ap), Kent Gudmundsen (H) og Audun Lysbakken (SV), som alle har vært borte seks ganger.

Les også: Ap-nestleder Giske mener Røe Isaksen går bananas

– Jeg forstår jo nå hvorfor Giske, med over 20 prosent fravær, syntes vår 10-prosentgrense var for lav, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp).

Giske avviser alle beskyldninger om skulk og sier han har hatt gyldig fravær for oppdrag utenfor Stortinget. Overfor NTB understreker Ap-nestlederen at oppdrag utenfor Stortinget er en del av jobben.

– Jobboppdrag utenfor Stortinget er nok ikke «fravær», men en viktig del av jobben som stortingsrepresentant, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis Frp vil innføre en stivbeint 10-prosentsgrense også for dette, ville det ramme mange folks møter med oss på Stortinget, slik en stivbeint 10-prosentsregel i skolen ville rammet tusenvis av elever, sier Giske til VG.

Aps stortingsgruppe sa onsdag nei til forslaget om en fraværsgrense på 10 prosent i hvert enkelt fag på videregående. Dermed er det heller ikke flertall for det på Stortinget.

Les også:

Trond Giske ut mot Erna Solbergs Ryanair-refs

Giske på fraværstoppen i utdanningskomiteen