Tid for spørsmål om Monikas død i retten

Onsdag vil selve drapet på Monika Sviglinskaja bli tema under utspørringen av den tiltalte Donatas Lukosevicius i Nordhordland tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Onsdag vil selve drapet på Monika Sviglinskaja bli tema under utspørringen av den tiltalte Donatas Lukosevicius i Nordhordland tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag vil selve drapet på Monika Sviglinskaja bli tema under utspørringen av tiltalte Donatas Lukosevicius i Nordhordland tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele den andre dagen av rettssaken etter drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja gikk med til utspørringen av den tiltalte 34-åringen. Lukosevicius ble på mange måter drevet fra skanse til skanse av aktor Benedicte Hordnes.

Fram til nå har rettssaken dreid seg om opptakten til hva som skjedde mandag 14. november 2011. Da ble åtteåringen funnet hengt etter et belte inne huset. Den tiltaltes DNA er funnet flere steder som kan knyttes til drapet.

Les også: Tiltalte i Monika-saken hevder sin uskyld

Tirsdag ble Lukosevicius grundig eksaminert av statsadvokaten om hvordan han først traff og senere flyttet inn til Kristina Sviglinskaja og datteren Monika i Sund på Sotra. Blant temaene var tiltalepunktene som dreier seg om trusler og forsøk på utpressing av Kristina Sviglinskaja. 34-åringen hevder det var en annen person som sto bak disse handlingene, men påtalemyndigheten mener de kan bevise at det var Lukosevicius selv sto for dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tiltalt for drap på Monika fordi DNA-prøver ikke ble slettet

Mange av spørsmålene var åpenbart vanskelig for litaueren, som enten nektet å svare eller som strevde med sviktende hukommelse. Til slutt kulminerte utspørringen med at den tiltalte reagerte med å kalle statsadvokaten dum.

– Troverdigheten i hans forklaring vil jo samlet sett ha betydning for utfallet av saken. Vi konstaterer at vi kan ta ham i noen uriktigheter og at han slik sett ikke er konsistent i sin forklaring, sier aktor Benedicte Hordnes til NTB etter den tiltalte 34-åringens forklaring tirsdag.