Treåring falt ned i gorillagård

Gorillaen Harambe måtte bøte med livet etter at en tre år gammel gutt falt ned i innhegningen. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyrepassere avlivet lørdag en gorilla som grep tak i en tre år gammel gutt som falt ned i gorillagården i en dyrehage i Cincinnati i USA. Gutten skal ikke være livstruende skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gorillaen dro gutten rundt i ti minutter, men det er ingenting som tyder på at den angrep treåringen. Personalet mente likevel at guttens liv i fare, og det ble derfor besluttet å skyte den 17 år gamle gorillaen Harambe, blir det opplyst fra dyrehagen.

– Våre folk tok et vanskelig valg, men et riktig valg. De reddet den guttens liv, sier direktør Thane Maynard. Han sier gorillaen er svært sterk og var opprørt på grunn av hendelsen. Det ble først opplyst at den var skutt med en bedøvelsespil, men Maynard forklarer at en slik pil ikke ville slått ut dyret umiddelbart. Derfor så man seg nødt til å skyte med skarpt og avlive gorillaen.

De første meldingene gikk ut på at gutten var kjørt til sykehus med livstruende skader, men dette ble senere justert, og det er ventet at gutten vil klare seg uten varige mén etter fallet på rundt 3 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gorillaområdet ble stengt for publikum etter hendelsen, men dyrehagen mener det er trygt å besøke anlegget. Dyrehagen undersøker hvordan gutten kan ha falt ned i gorillagården, og en foreløpig teori er at han har krøpet gjennom et sikkerhetsgjerde.

Harambe kom til Cincinnati Zoo fra en dyrehage i Texas i fjor.

Les også: Tiger drepte dyrepasser i Florida