Kolberg: – Mæland har gjort alt riktig

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) roser næringsminister Monica Mælands (H) håndtering av Vimpelcom-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Statsråden kommer veldig bra ut av høringen, og det har hun gjort hele tiden. Vi har aldri anført noe mot hennes handlemåte, sier Kolberg til NTB etter Vimpelcom-høringen på Stortinget fredag.

Høringen handler formelt om Mælands håndtering av statens eierskap i Telenor, som eier 33 prosent i Vimpelcom, som har erkjent korrupsjon i Usbekistan.

Kolberg slår også tilbake mot de mange som har hevdet at kontrollkomiteen ikke skulle avholdt en ny høring Vimpelcom-saken.

Les også: Mæland: – Uforståelig at jeg ikke fikk informasjon før

– De har et betydelig argumentasjonsproblem all den tid statsråden også ble ført bak lyset. Vi måtte derfor holde denne høringen, hvis ikke hadde vi måttet innstille på mistillit mot henne på feil grunnlag, fordi hun derfor ga uriktig informasjon til komiteen under forrige høring, sier Kolberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier det viktigste som har blitt avklart under høringen, er at lovverket ikke sto i veien for at Telenor kunne ha informert departementet om korrupsjonsmistankene tidligere.

Les også: Telenor-sjefen mener Vimpelcom-varsleren ikke bør stå fram

– Dette har vært skranken fra den tidligere ledelsen i Telenor hele tiden, men er nå ettertrykkelig lagt bort fra den nåværende ledelsen. Dette er en nøkkelproblemstilling som vil bli veldig viktig for Stortingets videre behandling av saken, sier Kolberg.