Egypt kastet ut fransk korrespondent

Bare Kina fengslet i fjor flere journalister enn president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt. Foto: Reuters / NTB scanpix
Bare Kina fengslet i fjor flere journalister enn president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressefriheten i Egypt får stadig trangere kår, og onsdag ble en fransk korrespondent kastet ut av landet, uten nærmere forklaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Remy Pigaglio har vært korrespondent for flere franske medier i Egypt, blant dem avisa La Croix. Da han returnerte fra ferie i hjemlandet tirsdag, ble han stanset på flyplassen i Kairo.

Bagasjen hans ble endevendt, og verken arbeidstillatelsen eller pressekortet hjalp det minste. Etter 30 timer i forvaring ble Pigaglio satt på et fly tilbake til Paris.

– De tok ingenting fra meg, og jeg ble ikke dårlig behandlet. Jeg ble ikke avhørt og vet fortsatt ikke hvorfor de nektet meg adgang til landet, forteller han.

Pressefriheten har fått stadig trangere kår i Egypt siden hærsjefen i landet, general Fatah Abdel el-Sisi grep makten i et kupp i 2013.

Sisi ble senere valgt til president i et valg opposisjonen boikottet, og en rekke journalister er siden pågrepet, stilt for retten og fengslet.