Alba og Neymar ble cuphelter etter Messi-magi

Her setter Jordi Alba inn 1-0-scoringen. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)

Lionel Messi leverte to lekre målgivende pasninger til Jordi Alba og Neymar, og dermed kunne Barcelona juble for spansk cupmesterskap etter 2-0 over Sevilla.

Barcelona ble dobbeltmester i årets sesong, som i fjor, etter å ha vunnet den spanske serien i tillegg. Cupfinalen mot europaligavinner Sevilla på Vicente Calderón i Madrid endte med seier etter at Alba og Neymar scoret målene i første og annen ekstraomgang. Messi leverte begge assistene, med to geniale pasninger.

Nok en gang måtte det ekstraomganger til for å avgjøre en cupfinale i en av de store fotballnasjonene. Lørdag måtte man helt til straffesparkkonkurranse for å kåre en vinner i den tyske cupfinalen mellom Bayern München og Borussia Dortmund, og i den italienske cupfinalen mellom Juventus og Milan kom den avgjørende scoringen i annen ekstraomgang.

Seriemester Barcelona fikk det imidlertid tøft mot europaligavinner Sevilla. Allerede etter 36 minutter ble laget redusert til ti mann da Javier Mascherano ble sendt i dusjen med et rødt kort. Kévin Gameiro var på vei til å komme alene mot keeper da argentineren rev spissen i bakken, og dommeren fant frem det røde kortet.

Ingen av lagene klarte å finne veien til nettmaskene i løpet av de første 45 minuttene, og Barcelona forsvarte seg godt med én mann mindre. Ti minutter ut i annen omgang så det farlig ut for Messis fortsettelse da den lille magikeren gikk i bakken etter å ha skallet med en Sevilla-spiller. Begge så ut til å ha fått seg en kraftig smell, men klarte likevel å komme seg på beina og fortsette kampen.

Men en som måtte kaste inn håndkleet på grunn av skade var Barcelonas Luis Suárez. La Ligas toppscorer så ut til å ha det veldig vondt, og TV-bildene viste en uruguayaner i tårer på benken.