IS oppfordrer til flere angrep i Europa under ramadan

En IS-tilhengere vifter med ekstremistgruppas flagg i Raqqa i Syria. En IS-talsmann oppfordrer IS-sympatisører i utlandet om å gjennomføre flere angrep i hjemlandene. Foto: Reuters / NTB scanpix
En IS-tilhengere vifter med ekstremistgruppas flagg i Raqqa i Syria. En IS-talsmann oppfordrer IS-sympatisører i utlandet om å gjennomføre flere angrep i hjemlandene. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremistgruppen IS oppfordrer sympatisører til å gå til angrep i hjemlandene deres hvis de ikke kan reise til Syria eller Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en video som ble lagt ut på nettet sent lørdag kveld, oppfordrer IS' talsmann Abu Muhammad al-Adnani til angrep under muslimers hellige måned ramadan, som begynner tidlig i juni.

– Selv den minste handling i hjertet av landene deres er mer kjærkommen enn store handlinger fra oss, sier han i den halvtimeslange videoen.

Les også: Spår krig mellom ekstremister i Syria

Det er første gang på flere måneder at en sentral person i IS opptrer offentlig. Videoen anerkjenner at IS har tapt territorier den siste tiden, og al-Adnani tok opp disse tapene.

– Å tape er det samme som å miste viljen og ønsket om å slåss, sa han og påpekte at selv om IS skulle miste sine hovedsteder i Raqqa i Syria og Mosul i Irak, så ville ikke det være det samme som et nederlag.

Videoen nevnte ikke flystyrten i Middelhavet torsdag, men al-Adnani refererte til Omar al-Shishani som en av de nåværende lederne for IS. Slik benektet han indirekte en rapport fra forsvarsdepartementet i USA som sier at al-Shishani ble drept i et flyangrep i mars.

Les også: Belgia skal bombe IS i Syria