Pakistansk butikkeier drepte flere med forgiftet godteri

Khalid Mehmood (2. f.v.) har i retten i Punjab innrømmet å ha forgiftet sukkertøy, slik at 30 mennesker døde. Her sammen med politibetjenter, en butikkansatt (i midten) og broren (2 f.h.), som også er medeier av sukkertøysforretningen.
Khalid Mehmood (2. f.v.) har i retten i Punjab innrømmet å ha forgiftet sukkertøy, slik at 30 mennesker døde. Her sammen med politibetjenter, en butikkansatt (i midten) og broren (2 f.h.), som også er medeier av sukkertøysforretningen. Foto: Politiet (Punjab) / AFP Photo / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En pakistansk medeier av en godteributikk har tilstått å ha forgiftet og drept minst 30 personer ved blande sine varer med sprøytemiddel. Motivet skal ha vært at han ville hevne seg på sin eldre bror.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Khalid Mehmood tilsto under en rettssak i Punjab-provinsen at han hadde forgiftet sukkertøyet etter at hans eldre bror Tariq, medeieren av butikken, «fornærmet og hånet» ham i en krangel om forretningsdriften.

– Jeg ønsker å lære ham en lekse, skal han ha sagt i retten, ifølge politietterforsker Mohammad Afzal, som nyhetsbyrået AFP har snakket med.

– Jeg var så sint at jeg blandet sprøytemiddel med sukkertøyet som var under produksjon.

De forgiftede varene ble kjøpt av en lokal mann som ga dem til familie og venner for å feire fødselen av barnebarnet sitt.

Barnets far, seks av hans onkler og en tante var blant de 30 drepte. Fem barn var også blant de døde. Fire ofre er fremdeles på sykehuset.

Myndighetene har tidligere sagt at 33 omkom, men politiet bekreftet fredag at det korrekte tallet var 30.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har sagt til lokale medier at 52 mennesker fikk i seg de forgiftede produktene.

Begge Mehmood-brødrene ble pågrepet, sammen med en av de ansatte.

Etterforskerne trodde først at forgiftningen kunne være en ulykke, da en sprøytemiddelforretning i nærheten var i ferd med å pusses opp, og innehaveren hadde satt produktene sine til oppbevaring i bakeriet.

Pakistan har dårlige standarder for matsikkerhet, og hygienelover blir sjelden håndhevet.

Brødrene skal møte for retten igjen lørdag, sier Afzal til AFP.