Nye angrep mot Gaza

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske kampfly har gjennomført nye angrep mot Hamas-posisjoner i Gaza, som svar på granatangrep mot Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det israelske forsvaret melder at kampfly gjennomførte angrep mot fem mål sør i byen onsdag kveld og nye angrep mot fire bygninger lenger nord i byen natt til torsdag som forsvaret mener huser «terrorister».

En mann og tre barn ble såret i angrepene, men ingen av dem alvorlig, ifølge helsemyndighetene på Gazastripen.

Tunnel avdekket

Israelske soldater satte samtidig i gang leting etter tunneler som man frykter militante palestinere lager for å ta seg under grensen og inn i Israel for å utføre angrep. Torsdag ettermiddag kunngjorde hæren at den har avdekket en til nå ukjent tunnel, den andre på få uker, som har gått fra Gazastripen og inn i Israel.

Flyangrepene onsdag kveld startet etter at granater ifølge det israelske forsvaret hadde blitt avfyrt mot Israel fra Gaza. Det ble ikke meldt om drepte eller sårede, og ingen har tatt ansvar for granatangrepene mot Israel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Økt spenning

Hamas militære del, Ezzedin al-Qassam-brigadene, sier i en uttalelse at de er klare til å svare på de israelske flyangrepene.

– Vi vil ikke akseptere at denne aggresjonen fortsetter, heter det i en uttalelse.

Den israelske hærens talsmann Peter Lerner sier flyangrepene ble iverksatt nettopp som svar på at Hamas-militante først hadde avfyrt granater mot Israel.

– Det siste døgnet har vi registrert seks tilfeller der Hamas har utført angrep mot oss, sier Lerner, og legger til at Israel ikke har noen interesse i at konflikten eskalerer ytterligere.

Kilder nær Hamas opplyser at Egypt har gjort fremstøt overfor Hamas og Israel for å dempe den økte spenningen.

Les også: Sanders vil ha mer «balansert» Midtøsten-politikk