Mona Sahlin går av etter attestjuks

Mona Sahlin, her fotografert under SVTs valgvake i 2014. Arkivfoto: Sören Andersson / TT / NTB scanpix
Mona Sahlin, her fotografert under SVTs valgvake i 2014. Arkivfoto: Sören Andersson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mona Sahlin slutter i jobben som den svenske regjeringens koordinator i kampen mot voldelig ekstremisme, opplyser det svenske kulturdepartementet til Expressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjer etter at samme avis avslørte at Sahlin skrev ut en lønnsattest for en livvakt, der det var oppgitt for høy lønn. Attesten, som var utstedt med myndighetenes brevhode, ble brukt for å kjøpe en leilighet i Saltsjöbaden utenfor Stockholm.

Bakgrunn: Mona Sahlin trikset med livvaktlønn

Onsdag fikk kulturdepartementet opplyst at politiet har innledet etterforskning av saken. Departementet sier i en pressemelding at Salhin selv ba om å få gå av.

– Jeg respekterer Mona Sahlins avgjørelse om å forlate sin stilling. Hun har gjort en verdifull jobb i rollen som nasjonal koordinator mot voldelig ekstremisme, sier kultur- og demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Sahlin var Socialdemokraternas leder fra 2007 til 2011. Hun skulle etter planen ha jobben som koordinator mot ekstremistisk vold til 15. juni i år.