Fem eliteserielag ut av cupen

Ole Gunnar Solskjærs Molde var blant de fem eliteserielagene som røk ut av cupen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Cupeventyret er over for Molde, Start, Viking, Lillestrøm og Sogndal etter tap i 3. runde onsdag. Ole Gunnar Solskjær tar selv på seg ansvaret for Moldes exit.

Tom-Rune Hønnås ble matchvinner med sin scoring 11 minutter før full tid og sendte Stjørdals-Blink til himmels. Etter kampen tok Solskjær tapet på sin kappe.

– Dette var rett og slett ikke bra nok, og jeg tar skylden for det. Vi kjørte med buss fra Molde på morgenen, og det var tydeligvis ikke riktig. Vi har ikke gitt gutta gode nok forberedelser. Det var mitt valg – det var ikke riktig, sa en meget selvkritisk Molde-trener til NTB.

Han mener spillerne hans ikke fremsto klare for kamp.

– Vi var ikke klare til innsats fra første sekund og fortjente ikke å gå videre. Nå har vi bare serien å konsentrere oss om – og det kan jo kanskje være greit, sa Solskjær.

Kampen oppsummerte han slik:

– De fikk et tidlig mål, og da ble det vanskelig for oss. Vi prøvde å legge trykk på dem, men klarte det ikke.

2. divisjonslaget fra Stjørdal var han imponert over.

– De fremstår veldig bra. Jeg ønsker dem lykke til videre. Gary Hogan (trener) har fått et godt lag her. De står på for hverandre. Jeg er mest bekymret for hvordan vi fremstår. Det var ikke bra nok, sa han.

Molde-treneren ser nå fram mot lagets neste oppgave – Haugesund i serien kommende helg.

– Ingenting blir historie så fort som en fotballkamp, men det ekstra surt å tape i cup, for da er du ute. Du får ikke rettet opp det, sa Solskjær til NTB.

Han avviste tvert at laget hans tok for lett på onsdagens oppgave.

Senket gamleklubben

Kittiphong Pluemjai scoret kampens eneste mål og sendte Nest-Sotra til 4. runde på bekostning av Sogndal, mens tidligere LSK-spiller Erik Mjelde ble matchvinner for Sandefjord mot sin gamle klubb. Kampen i Vestfold endte også 1-0.

Viking tok ledelsen borte mot Vidar, men måtte se at hjemmelaget slo tilbake med to scoringer etter pause. Dermed er Kjell Jonevrets mannskap også utslått.

Flere eliteserielag var også i trøbbel onsdag. Strømsgodset klarte kun 2-1 mot Vennesla-klubben Vindbjart til tross for at hjemmelaget gikk en mann utvist tidlig i kampen.

Målrikt

2. divisjonsklubben Asker satte en støkk i Odd med en tidlig scoring signert Axel Harstad. Skienslaget svarte imidlertid ved Henrik Kjelsrud Johansen, og samme mann la på til 1-2 tidlig i annen omgang. Ole Jørgen Halvorsen sikret avansementet for Odd 12 minutter før slutt, og da hjalp det lite for Asker at Even Bydal reduserte til 3-2 i siste minutt.

I lokaloppgjøret mellom Bærum og Stabæk var det eliteserielaget som tok ledelsen etter at Bærum hadde presset hardt i innledningen av kampen. Agon Mehmeti ordnet 1-0 for Stabæk, og deretter så de blå seg aldri tilbake. Mehmeti la på til 2-0 før Birger Meling sto bak kampens siste scoring.

I nabooppgjøret mellom Tromsdalen og Tromsø tok lillebror Tromsdalen ledelsen ved Vegard Lysvoll etter 25 minutter, men Thomas Lehne Olsen utlignet til 1-1 minutter allerede før pause. Scoringer av Kent-Are Antonsen og Magnus Andersen sikret plassen i 4. runde for Tromsø, mens Mathias Johnsen reduserte til 2-3 for Tromsdalen på overtid.

Grei skuring

Rosenborg hadde små problemer med å slå Nardo 4-1 etter scoringer av Elbasan Rashani, Yann-Erik de Lanlay, Johan Lædre Bjørdal og Jonas Svensson. Sander Sevaldsen scoret Nardos mål.

Haugesund slo på sin side Åsane med samme sifre etter at bergensklubben pådro seg en tidlig utvisning. Kwame Karikari (2), Filip Kiss og Torbjørn Agdestein scoret målene og sikret seieren for rogalendingene.

Tirsdag forsvant Aalesund ut av cupen etter å ha tapt for Brattvåg etter straffespark.