Jenter teipet fast til lyktestolper av russ

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

To jenter på 14 og 15 år måtte frigjøres av politiet etter å ha blitt dynket i vann og teipet fast til lyktestolper på Leknes i Lofoten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet kom først over en jente på 14 år som var teipet fast til en stolpe ved Leknes skole tirsdag kveld. De fikk etter hvert tak i fem russ, som skal ha stått bak ugjerningen, og tok en alvorsprat med dem. Men det stoppet altså ikke der, skriver Lofotposten.

En time senere oppdaget de en 15-åring som var utsatt for det samme.

– Hun var fastteipet fra halsen og til anklene. Det måtte brukes kniv for å få henne løs, og hun var fratatt mobil og slike ting. Hun var også dynket og gjennomvåt. Det var også tegnet en penis i panna på henne, sier operasjonsleder Anne Karlsen i Nordland politidistrikt. Politiet har anmeldt hendelsene.

Les også: Mor hevder russ angrep barnevogn med steiner

– Viktig å huske for årets russ: Norsk lov gjelder, og uakseptabel atferd vil bli reagert på og få konsekvens, skriver politiet på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også lenger øst i Nordland rykket politiet ut til russerelatert bråk tirsdag. Men i dette tilfellet var det den øvrige befolkningen som skapte problemer for russen. En gjeng på opptil ti gutter i tolvårsalderen kastet egg, stein og vannballonger på russebiler i Narvik, ifølge politiet.

Les også: 14-åring dynket i urin av russ i Sarpsborg