Norge på gjerdet om nytt EU-regelverk for helikoptre

Samferdselsministeren: – Vi har ikke tenkt å fire på sikkerheten på norsk sokkel. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Luftfartstilsynet vurderer om Norge skal droppe kravet om norsk driftstillatelse for helikopterselskap i norsk oljevirksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen er at EU vil ha nye og felles regler for helikoptertrafikken, skriver Aftenposten.

EU-regelverket vil at landet der maskinene er registrert også skal ha tilsyn med at selskapene følger regelverket for vedlikehold og drift. Det vil konkret si at hvis et italiensk selskap får oppdrag på norsk sokkel, blir det italienske myndigheter som får ansvaret med å kontrollere selskapets operasjoner i Norge.

– Vi har ikke konkludert om Norge bør følge dette EU-regelverket. Det er en vanskelig og komplisert sak som vi kommer til å vurdere meget nøye, sier direktør Stein Erik Nodeland i Luftfartstilsynet til Aftenposten.

– Fredagens ulykke vil selvsagt spille inn i denne avgjørelsen hvis det skulle vise seg at årsaken på noen måte kan knyttes til vedlikeholdet. Det vet vi ikke noe om i dag, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Norge rammet av ny helikoptertragedie

I dag kreves det at alle helikopterselskap som driver persontrafikk til og fra oljeplattformene, skal ha en norsk driftstillatelse.

Norsk Flygerforbund advarer mot å gå bort fra kravet om norsk driftstillatelse og mener EU-reglene kan føre til at Norge mister retten til å føre norsk kontroll med helikopterselskapene.

Les også:

Fagforening slår alarm om Statoils helikopteravtaler

SAFE fikk bekymringsmeldinger om helikoptre

SE VIDEO: Disse omkom i helikopterulykken: