Taket på brannskadd boligblokk kan kollapse

En kraftig brann herjer i en boligblokk i Huskvarna utenfor Jönköping i Sør-Sverige. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste leilighetene i boligblokken som brant i Huskvarna i Sverige søndag kveld er uskadde, men risikoen for at det utbrente taket kollapser gjør at beboerne foreløpig ikke får flytte hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mulig at de må sove borte noen netter til. Det har ikke vært spredning til andre leiligheter, og det er forholdsvis lite vannskader, opplyser redningsleder Göran Melin til TT.

Ifølge den svenske redningstjenesten bor det totalt 156 personer i blokken. Samtlige ble evakuert da brannen spredde seg fra en leilighet til det ubebodde loftet ved 20-tiden søndag kveld.

Ytterligere spredning til andre leiligheter ble forhindret av bygningens brannsikre betongisolasjon. Mandag arbeides det med å sikre at det utbrente taket ikke faller sammen.

Fire personer ble sendt til sykehus med røykskader. Alle de øvrige beboerne ble evakuert og tatt hånd om på en skole i nærheten. Flere av dem flyttet deretter til hoteller eller overnattet hos venner eller naboer.

Årsaken til brannen er uklar, men saken etterforskes som brannstiftelse.

Innbyggerne i Huskvarna ble søndag kveld oppfordret til å holde seg innendørs og holde dører og vinduer stengt på grunn av den omfattende røykutviklingen.