Obamas datter tar et friår

Barack Obamas eldste datter, Malia, venter et år før hun tar fatt på studiene på Harvard. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malia Obama (17) er snart ferdig på videregående skole, men tar ikke fatt på utdannelsen ved Harvard med det første. I stedet skal hun ha ett års studiepause.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barack Obamas eldste datter er nå i full sving med innspurten på high school, og etter det skal hun unne seg et friår, opplyser Det hvite hus.

– Presidenten og fru Obama har kunngjort at deres datter Malia vil starte på Harvard høsten 2017. Hun tar ett års pause før hun starter på universitetet, heter det i uttalelsen. Dermed følger hun i fotsporene til sine foreldre, som begge studerte juss på Harvard.

Les også: Obama etterlyser et sterkere Europa

Det er ikke opplyst hva Malia Obama skal bruke friåret til. En tjenestemann som står Barack Obama nær, sier hun nå skal konsentrere seg om å avslutte videregående skole på en god måte, og deretter avgjøre hva hun skal gjøre. Malia Obama, som fyller 18 år i juli, har vist interesse for både film og TV. I fjor hadde hun sommerjobb hos HBO under innspillingen av TV-serien «Girls».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Obama har tidligere uttalt at han gruer seg til eldstedatteren skal «forlate redet».

– Malia er mer enn klar til å dra, men jeg er ikke klar for at hun skal reise. Jeg ble spurt om jeg vil holde en tale under skoleavslutningen hennes, og jeg sa «absolutt ikke», for jeg kommer til å sitte der med mørke briller og hulke, sa han da han var gjest hos talkshow-vert Ellen DeGeneres.

Les også:

Solbergs mann skal på «førstedame»-treff hos Michelle Obama

Obama avfeier Trumps atomforslag

Obama slo til med tango i Argentina