Tajik: – Uakseptabelt å kalle Listhaug «kjerring»

Hadia Tajik liker dårlig at AUF-lederen kaller innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) for «en kjerring» som bør «kastes på hue ut av regjeringen». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Hadia Tajik liker dårlig at AUF-lederen kaller innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) for «en kjerring» som bør «kastes på hue ut av regjeringen». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nestleder i Ap, Hadia Tajik, refser AUF-leder Mani Hussaini for uttalelsene «kast kjerringa på huet ut av regjeringen» om innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hussaini kom med kraftsalven under sin 1. mai tale i Folkets Hus på Melhus, ifølge Trønderbladet.

Det får Aps nestleder til å reagere.

– Dette er ikke en akseptabel måte å karakterisere politiske motstandere på. Listhaug må regne med motstand på politikken hun står for, og like skarp omtale av den som hun selv har av andres politikk. Men hun bør slippe å bli omtalt som en «kjerring» som bør «på huet ut», skriver Tajik i en sms til NTB.

Tajik har tidligere uttalt seg om den kjønnede mobbingen tidligere Ap-leder Gro Harlem Brundtland ble utsatt for på 1980-årene, da mange Høyre-folk brukte klistremerker med ordlyden «Bli kvitt'a» og «kjeftesmella fra Bygdøy» på bilene sine.

Les også: AUF-leder om Listhaug: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringa

Gro Harlem Brundtland uttalte selv under et AUF-arrangement på Utøya i fjor at hun ikke trodde Erna Solberg ville bli utsatt for slik kvinnediskriminering, fordi det var et annet klima den gangen.