Frykter IS har bortført fabrikkarbeidere

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre arbeidere ved en sementfabrikk øst for Damaskus skal være tatt til fange av opprørere fra den ytterliggående islamistgruppa IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ikke kommet i kontakt med familiemedlemmene våre siden mandag da Daesh angrep fabrikken, forteller en lokal innbygger som benytter det arabiske akronymet på IS.

En av sjefene på Al Badia Cement i Dumeir, rundt 50 kilometer øst for Damaskus, bekrefter at rundt 250 arbeider har vært savnet siden mandag.

Les også: IS antyder nye angrep i europeiske storbyer

Det statlige fjernsynet i Syria, som siterer landets industridepartement, melder at rundt 300 ansatte ved fabrikken er tatt til fange av IS-opprørere i Dumeir, mens den syriske eksilgruppen SOHR opplyser at flere titalls ansatte ved fabrikken skal være bortført av IS.

Det har vært harde kamper i området de siste dagene. Ifølge SOHR ble minst 18 drept da regjeringsstyrker angrep IS-stillinger i Dumeir tidligere i uka.

Ifølge syriske sikkerhetskilder forsøkte IS tidligere i uka å ta kontroll over den militære flybasen i Dumeir, samt et regjeringskontrollert kraftverk, men uten å lykkes.

Les også: Advarer mot å tro at IS synger på siste verset