IS til angrep på regimestyrker nær Damaskus

IS sier i en uttalelse at gruppa har angrepet kraftverket Tishrin, rundt fem mil nordøst for Damaskus. En syrisk militærkilde erkjenner overfor Reuters at IS har gått til angrep, men sier alle involverte angripere er drept.
IS sier i en uttalelse at gruppa har angrepet kraftverket Tishrin, rundt fem mil nordøst for Damaskus. En syrisk militærkilde erkjenner overfor Reuters at IS har gått til angrep, men sier alle involverte angripere er drept. Foto: Reuters / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

IS-krigere har gått til angrep på regjeringskontrollerte områder i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet startet natt til onsdag og skjer etter at ekstremistgruppa har tapt terreng flere steder den siste tiden. IS sier selv i en uttalelse at gruppa angrep kraftverket Tishrin, rundt fem mil nordøst for Damaskus. En syrisk militærkilde erkjenner overfor Reuters at IS har gått til angrep, men sier alle involverte angripere er drept.

Les også: AQIM bekrefter at Nusrafronten-topp er drept

Det syriske regimet og allierte styrker har med russisk luftstøtte drevet IS-krigere ut av al-Qaryatain. Småbyen ligger mellom hovedstaden og oldtidsbyen Palmyra, som ble gjenerobret fra den ytterliggående islamistgruppa i påsken.

IS har også tapt terreng til USA-støttede kurdiske styrker i Nord-Syria, og i de siste dager også til tyrkiskstøttede opprørsgrupper som kjemper en separat kamp mot IS nord for Aleppo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: 15 IS-medlemmer drept av sine egne

Den syriske kilden sier angrepene tirsdag kveld utenfor Damaskus ser ut til å være IS' svar på tapene rundt Palmyra. Jihadistene brukte bilbomber og rammet også stillinger rundt militærflyplassen Dumeir, like nordøst for Damaskus. Tolv regjeringssoldater ble drept, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Regimet svarte med artilleri- og luftangrep mot et nærliggende område, som angivelig kontrolleres av en opprørsgruppe som sympatiserer med IS. Minst ni sivile og 15 IS-krigere ble drept i angrepene, ifølge SOHR.