Alle medlemmene i britisk popgruppe omkom i bilulykke

Alle medlemmene i det britiske bandet Viola Beach omkom i en bilulykke lørdag.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var det britiske bandet Viola Beach og deres manager som omkom i den tragiske ulykken trafikkulykke i Södertälje utenfor Stockholm natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karrieren til det unge britiske bandet Viola Beach var i ferd med å ta av da samtlige fire bandmedlemmer og deres manager ble drept i dødsulykken etter at bandet hadde spilt på festivalen Where’s The Music i den svenske byen Norrköping sent lørdag kveld.

– Mine tanker går til deres familier og venner, sier festivalarrangøren Folkert Koopmans til Aftonbladet.

Det britiske utenriksdepartementet har bekreftet at fem britiske statsborgere døde i en bilulykke i Sverige, melder BBC . Lokalavisen fra bandets hjemsted, Warrington Guardian, bekrefter at bandet var involvert i den tragiske ulykken.

Bilen bandmedlemmene satt i kjørte utenfor en bro og havnet i en kanal. Ulykken skjedde ved en vippebro som kan heves for å slippe båter forbi i kanalen. Det antas at bilen som havnet i vannet, kjørte gjennom en bom og traff en hevet del av broen idet den var på vei ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fall på 25 meter

Broen, som går over en kanal, kan heves for å slippe båter forbi. Det antas at bilen kjørte gjennom en bom, traff en hevet del av broen idet den var på vei ned, og deretter havnet i vannet. Det er et fall på rundt 25 meter ned til kanalen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Sikkerhetsanordningen ved broen fungerte som den skulle, ettersom andre biler stanset ved broåpningen. Ifølge vitneopplysninger så man ikke noen bremselys på bilen, og det virker som om man helt enkelt ikke har forstått at det var en vippebro, sier politiinspektør Martin Bergholm ved politiet i Södertälje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Fem menn døde i utforkjøring

Festivalarrangør FKP Scorpio har valgt å avvente med å gå ut med en offisiell bekreftelse til de har fått svar fra britiske myndigheter om at det faktisk var bandets medlemmer og deres manager som omkom i dødsulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dessverre ser det ut som at den tragiske hendelsen der de fire bandmedlemmene og deres manager er døde er sann. Det er forferdelig. Det er en ufattelig tragedie, sier Koopmans videre til avisen.

Første spillejobb i utlandet

Det unge bandet hadde akkurat hatt sin første spillejobb utenfor hjemlandet da ulykken inntraff da de var på vei til Arlanda flyplass utenfor Stockholm.

Bandet har vært utpekt som en av de nye gruppene verdt å se opp for i 2016, og var blant annet booket til spillejobb på verdens største bransetreff, South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas, neste måned.

Bandet skulle ha varmet opp for det britiske bandet Blossoms på en utsolgt konsert i Guildford i Storbritannia lørdag kveld.

Ikke offisielt bekreftet

Opplysningene om at det var bandmedlemmene og deres manager som befant seg i ulykkesbilen erfortsatt ikke offisielt bekreftet, men mange fans har lagt ut minneord og meldinger som hyller bandet på flere nettsider, også i kommentarfeltet på bandets offisielle Facebook-sider.

Bandet besto av Kris Leonard (vokal/gitar), River Reeves (gitar) Tomas Lowe (bass) og Jack Dakin (trommer), manageren var Craig Tarry.

Les også: To menn omkom i frontkollisjon utenfor Stavanger