Enighet mellom Canal Digital og Discovery

Artikkelen fortsetter under annonsen

Canal Digital og Discovery Networks er enige om en avtale for distribusjon av TV Norge og en rekke andre kanaler. Det betyr mer fotball og prisøkning for kundene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen som ble undertegnet klokken 5.45 natt til torsdag, sørget for at alle abonnentene fikk tilbake kanalene sine torsdag formiddag.

– Jeg er først og fremst glad for at vi er tilbake på skjermen innen kort tid, og jeg vil beklage overfor seerne som tålmodig har holdt ut i nesten to uker. Sammen med Canal Digital har vi kommet fram til en løsning som gjør at vi kan fortsette å investere i godt, norsk innhold, sier Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks.

I halvannen uke har kabel- og satellittkunder hos Telenor-eide Canal Digital og Viasat vært uten kanalpakken fra Discovery. Partene klarte ikke å bli enige om en ny avtale for kanalpakken som omfatter TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler.

Den nye avtalen som nå er i boks, er langsiktig og strekker seg over flere år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lover alternativ til fotball

Avtalen innebærer blant annet visning av eliteserien i fotball fra 2017.

Strømme og Kårhus trekker begge fram «Fotball til folket» som et hovedresultat av avtalen, ved at kamper som i den senere tiden har gått på betalingskanaler, vises på åpne kanaler fra neste år.

– Men alle skal ikke måtte dele denne regninga. Vi skal også finne løsninger for dem som ikke er interessert i fotball, sier Kårhus til NTB. Han vil ikke utdype hvilke løsninger eller tilbud det eventuelt er snakk om.

– Men eliteserien starter ikke før i mars 2017, så vi skal finne løsninger innen da, sier Strømme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Dette kan du kreve når du mister TV-kanaler

Prisøkning

Rundt 1 million abonnenter hos Canal Digital har vært rammet av svarte skjermer på de 13 kanalplassene.

Det har ført til at flere har sagt opp sitt kundeforhold med Canal Digital.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dessverre er det noen kunder som har valgt å forlate oss i denne perioden. Jeg vil ikke si hvor mange det er snakk om, sier Canal Digital-sjef Ragnar Kårhus.

– Vi har blitt enig om en ny avtale som gir kundene forutsigbarhet, og sikrer alle kanaler tilbake til kunden. Det vil komme prisøkning, men den er ikke urimelig, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen Telenor til NTB.

Verken Canal Digital eller Discovery ønsker å utdype hvor stor prisøkning det er snakk om. Når kundene vil merke denne prisøkningen, vil partene heller ikke svare på.

Alle Canal Digital-kunder vil også få tilgang til et innholdsarkiv på mobil, nettbrett, TV og PC/Mac hvor man kan se de mest populære programmene som ble vist mens kundene ikke hadde tilgang til kanalene.

Les også: Canal Digital lar kunder si opp

Se opptak pressekonferansen med Canal Digital og Discovery Networks i opptak her: