Gir gratis øvelseskjøring til innvandrere

Røde Kors Møre og Romsdal etterlyser nå frivillige til å øvelseskjøre med innvandrere og andre som står uten et nettverk i fylket. Her står frivilligkoordinatorene Terri Senior, Asbjørn Wille og Espen Ellefsen med en av hybridbilene som skal disponeres.
Røde Kors Møre og Romsdal etterlyser nå frivillige til å øvelseskjøre med innvandrere og andre som står uten et nettverk i fylket. Her står frivilligkoordinatorene Terri Senior, Asbjørn Wille og Espen Ellefsen med en av hybridbilene som skal disponeres. Foto: Jon Henriksen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors Møre og Romsdal tilbyr nå kostnadsfri øvelseskjøring til innvandrere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors Møre og Romsdal har fått én million kroner i støtte til prosjektet «Lappen i lomma». Det betyr at innvandrerne i fylket nå blir tilbudt gratis øvelseskjøring, skriver NRK.

Et etterlengtet tiltak

Initiativtakeren til prosjektet, Terri Senior, forteller at mange innvandrere har uttrykt at de vil lære å kjøre bil, og at tiltaket lenge har vært etterlengtet.

– Kjøretimer koster mye, og det er ikke alle som har et familiemedlem eller en venn som kan hjelpe dem med øvelseskjøringen i forkant, sier Senior, som også er nestleder i lokallaget.

Senior og hennes mann har tidligere brukt sin private bil til å øvelseskjøre med flyktninger. Men nå etterlyser Røde Kors frivillige kjørelærere til prosjektet.

Les også: Listhaug feilinformerer Stortinget

– Et lavterskeltilbud

– Det er viktig å presisere at vi ikke er på jakt etter profesjonelle, utdannede kjørelærere. Dette er et lavterskeltilbud, og vi søker frivillige som har tid og lyst til å øvelseskjøre med innvandrere som står uten et nettverk i Norge, sier Tore Nedregård, daglig leder i Røde Kors Møre og Romsdal til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han presiserer at alle deltakerne selv må skaffe seg trafikalt grunnkurs og kjøre opp til førerkort på vanlig måte, i regi av en kjøreskole.

– Dette prosjektet er ment som både et trafikksikkerhetstiltak og som en aktivitet som legger til rette for kontakt mellom innvandrere og nordmenn.

Nedregård legger til at alle deltakerne i prosjektet vil bli vurdert ut i fra behov, og at tilbudet gjelder uansett etnisitet og bakgrunn. Han presiserer samtidig at det stort sett er innvandrere som har størst behov for tilrettelegging av øvelseskjøring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prosjektet vil i første omgang gjennomføres i Ålesund, men planen er at dette skal tilbys over hele fylket etterhvert.

Les også: Røde Kors ber kommuner inngå avtale med frivillige

– Fikk en aha-opplevelse

Gjensidigefondet falt pladask for prosjektet, og har støttet Røde Kors med én million kroner. For denne summen har lokallaget fått to nye hybridbiler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har aldri tenkt over denne problemstillingen, så vi fikk virkelig en aha-opplevelse. Vi syntes det var en kjempe flott idé og tenkte umiddelbart at vi måtte støtte, sier Marit Bolstad i Gjensidigefondet til NRK.

Hun legger til at dette er en idé hun tror vil spre seg til andre steder i landet.

– Vi tror at flere vil melde seg som frivillig til prosjektet når de slipper å risikere egne kjøretøy, sier Nedregård til ABC Nyheter.

Les også: Røde Kors med ekstra bemanning på akuttmottak

Sverige: Svært lite kriminalitet skyldes flyktninger

Solberg ber nordmenn fi flyktninger en sjanse