– 25 drept i sammenstøt sørøst i Tyrkia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst ni sivile og 16 opprørere er drept i sammenstøt mellom tyrkiske sikkerhetsstyrker og militante PKK-medlemmer sørøst i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti av de 16 opprørerne ble drept i byen Cizre søndag, og de seks andre i Sur i Diyarbakir, opplyste den tyrkiske hæren på sitt nettsted mandag.

Det største politiske partiet sørøst i landet, HDP, oppgir at ni sivile er blitt drept i Cizre siden fredag. Lokale medier opplyser at en politimann i sivil ble skutt og drept nær grensen til Irak mandag.

Les også: Syriske styrker rykker fram mot grensen til Tyrkia

Myndighetenes kamp mot militante medlemmer av det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) utløste mandag demonstrasjoner i sentrum av Istanbul, der flere personer ifølge nyhetsbyrået Dogan ble pågrepet. Politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass for å avslutte demonstrasjonen.

Sikkerhetsstyrkene har innført portforbud i Diyarbakir i 24 timer. Statsminister Ahmet Davutoglu sa mandag på en pressekonferanse med Tysklands statsminister Angela Merkel ved sin side i Ankara at operasjonene i Cizre trolig vil bli avsluttet i løpet av de nærmeste dagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er opplagt at PKK benytter sine metoder for å destabilisere tyrkiske byer. På denne måten er Cizre en by av stor betydning, der den ligger tett inntil Syrias grense og utnyttes for å frakte våpen og terrorister over grensen, sa han.

Les også:

Merkel vil diskutere NATO-rolle i Middelhavet

Erdogan vurderer å åpne grensen for syriske flyktninger

Nordmann pågrepet i Tyrkia