Drapstiltalt angrepet i retten

Det var her i dette huset i Melhus at 27 år gamle Nilofer Naseri ble funnet drept. Hennes mann er tiltalt for drapet.
Det var her i dette huset i Melhus at 27 år gamle Nilofer Naseri ble funnet drept. Hennes mann er tiltalt for drapet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er tiltalt for å ha drept Nilofer Naeri (27) i Melhus, ble angrepet av avdødes bror i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var både folk fra arresten og en uniformert enhet på stedet, så de fikk raskt kontroll, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Mannen som gikk til angrep, ble bortvist fra retten, og rettssaken kunne fortsette.

Rettssaken etter Melhus-drapet startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag. Den 28 år gamle ektemannen har erkjent å ha drept sin kone Nilofer Naeri i Melhus i september i fjor.

Nødsamtaler avspilt

På rettssakens første dag ble to telefonsamtaler til nødnummeret 113 avspilt. Det var en nabo av Naseri som ringte nummeret første gang etter at to av hennes brødre hadde tatt seg inn i leiligheten hennes og funnet søsteren drept, skriver Adresseavisen.

Fire minutter senere ringte den ene broren selv. Han hadde selv blitt oppringt av Naseris mann som hadde fortalt at han hadde gjort noe med søsteren hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hei, hun er død. Det har skjedd drap her. Ring politiet og ambulanse, sier broren med desperat stemme til 113-operatøren.

Toåring til stede

Ekteparet var opprinnelig fra Afghanistan og hadde en sønn sammen. Den to år gamle gutten var til stede i leiligheten da drapet skjedde, ifølge Trønderbladet.

Bistandsadvokat Sigrun Dybvad sier til avisen at hun vil fremme erstatningskrav på mange hundre tusen kroner både på vegne av Nilofer Naseris sønn og foreldre.

Tidligere denne uken ble det kjent at 28-åringen har erkjent straffskyld for forsettlig drap.

28-åringen er i tillegg tiltalt for å ha drapstruet Naseri flere ganger i tiden før drapet skjedde.

Ekteparet bodde ikke lenger sammen da kvinnen ble drept. Ektemannen ble pågrepet kvelden drapet skjedde og har siden sittet i varetekt.