Norge sikret 5.-plassen i bandy-VM

Uljanovsk (NTB): Norges bandylandslag slo tilbake etter stortapet mot Kasakhstan i kvartfinalen og sikret 5.-plassen i bandy-VM med 8-3-seier over Hviterussland lørdag.

Norge tapte for hviterusserne i gruppespillet, men i lørdagens kamp var det ingen tvil. Mål av Petter Løyning, Christian Waaler og Nikolai Jensen ordnet 3-0-ledelse i løpet av det første kvarteret.

Hviterussland reduserte riktig nok to ganger, og ved pause skilte bare ett mål lagene. Jensen misbrukte et straffeslag tidlig i annen omgang, men tre mål på drøyt fem minutter punkterte kampen.

Fredrik Randsborg, et selvmål og Petter Moen ordnet norsk 6-2-ledelse, og mot slutten scoret også Fredrik Hagberg og Magnus Høgvold.

I lørdagens semifinaler tok Russland en oppskriftsmessig 16-6-seier over Kasakhstan, men Finland sjokkerte ved å slå Sverige 3-2. Tuomas Määttä, Sami Laakkonen og Pekka Hiltunen scoret for finnene, som spiller finale mot Russland søndag.

Svenskene må nøye seg med bronsekamp mot Kasakhstan. (©NTB)