Knausgård skriver for Playboy

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannebladet kommer i ny form, med «Min kamp»-forfatteren blant bidragsyterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marsutgaven blir det første Playboy i ny habitt siden Marilyn Monroe ble den første midtsidepiken i det aller første nummeret i 1953. Men selv om nakne kvinner nå er borte så vil de fremdeles være lettkledd eller fotografert i en positur som på hendig vis skjuler deres attributter.

New York Times har fått det nye bladet til gjennomsyn, og på innholdsoversikten finner vi et norsk bidrag signert forfatter Karl Ove Knausgård.

Les også: Rumpestunt endte med millionerstatning for Playboy-modell

Fra X-Files til Playboy

Karl Ove Knausgård har opplevd enorm suksess med blant annet bokserien «Min kamp» og nylig fortalte skaperen bak TV-serien «X-Files», Chris Carter, at han var inspirert av Knausgård da han lagde den nye sesongen som for tiden vises på TV3.

Siden i fjor har Knausgård skrevet essays for New York Times, og det er tydelig at flere amerikanske redaksjonssjefer har latt seg forføre av nordmannens penn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Playboys marsutgave kan vi nemlig lese et lengre essay skrevet Karl Ove Knausgård. Hva det handler om går ikke New York Times nærmere inn på.

Les også: Knausgård: – Fremskrittspartiet er en velsignelse for norsk politikk

Gjennomgikk ansiktsløftning

Dree Hemmingway er den første til å pryde forsiden og midtsidene i «nye» Playboy. Foto: Playboy
Dree Hemmingway er den første til å pryde forsiden og midtsidene i «nye» Playboy. Foto: Playboy

I oktober i fjor kom nyheten om at det amerikanske herretidsskriftet Playboy skulle gjennomgå en solid ansiktsløftning og at bladet fra og med våren 2016 skulle kutte ut bilder av nakne kvinner til fordel for bilder der de har mer klær på kroppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for Playboys nye design og stil skyldes at det dermed vil bli enklere å spre bladets innhold via sosiale medier som har strenge regler når det kommer til naken hud.

En annen viktig grunn til endringen var at bladets salgstall har vært i fritt fall i en årrekke - fra syv millioner trykte eksemplarer i toppåret 1972, ble det til sammenlikning kun trykket 800.000 i 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Piloter får sparken – lot Playboy-modell styre flyet

Påkledd og uretusejert

New York Times har fått Playboys marsutgave til gjennomsyn og beskriver det som et magasin som har undergått kosmetisk kirurgi og fremstår nå mer naturlig. Ernest Hemmingsways tippoldebarn Dree Hemmingway er den første til å pryde forsiden og midtsidene i «nye» Playboy, uretusjert og med klær på.

I et intervju med New York Times forklarte bladets innholdssjef Corey Jones at Playboy heretter skulle ha en renere og mer moderne stil.

– For halvannet år siden relanserte vi Playboy.com som en nettside du trygt kunne gå inn på mens du satt på arbeidsplassen, og trafikken økte med 400 prosent. Samtidig falt gjennomsnittsalderen fra 47 til 30 år.

– Misforstå meg rett, 12-åringen i meg er svært skuffet over dagens meg. Men det er det eneste riktige å gjøre, forteller han til avisen.

Les også: Anmeldelse av første bok i «Min kamp»-serien