Britisk kvinne dømt for å ha sluttet seg til IS i Syria

Arkivfoto som viser IS-krigere i starten av 2014.
Arkivfoto som viser IS-krigere i starten av 2014.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En britisk kvinne er dømt til seks år i fengsel for å ha tatt med seg barnet sitt til Syria og sluttet seg til ekstremistgruppen IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

26-åringen er den første britiske kvinnen som dømmes for lignende forhold.

Hun ble funnet skyldig av en domstol i Birmingham for å ha vært medlem av IS og for oppfordring til terror i en Twitter-melding før hun reiste fra Storbritannia.

– Du visste godt at fremtiden du utsatte din sønn for, sannsynligvis hadde vært indoktrinering og deretter et liv som terrorkriger, sa dommer Melbourne Inman under rettssaken mandag.

Les også: Amnesty: – IS fører krig med våpen fra Vesten

– Allah lovte oss paradis

Ifølge dommen fortalte 26-åringen høsten 2014 familien at hun skulle til Tyrkia på badeferie. I stedet krysset hun grensen til Syria og dro til Raqqa, som regnes som IS' hovedkvarter.

– Jeg dro for å bygge oss alle et hus i himmelen, Allah lovte oss paradis hvis vi ofrer vårt jordlige liv, skrev hun i en tekstmelding til en slektning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utrolige opptak fra syrisk blogger: Slik er livet under IS

Ble for tøft

I Raqqa bodde hun i et stort hus med andre kvinner og poserte med sønnen sin i en selfie hvor hun hadde på seg en svart balaklava påført IS-symbol. På andre bilder poserer hun med et AK-47-gevær og en håndpistol.

Kvinnen fortalte under rettssaken at hun synes livet under IS ble for tøft. I januar i fjor tok hun med seg sønnen og forlot Syria, før hun meldte seg for myndighetene i Tyrkia.

Les også:

– Norge kan ha importert olje fra IS

IS-offer: – Livet ble stjålet fra meg