Over 100 i karantene etter nytt eboladødsfall

109 mennesker er satt i karantene etter det siste eboladødsfallet i Sierra Leone.
Foto: Reuters / NTB scanpix
109 mennesker er satt i karantene etter det siste eboladødsfallet i Sierra Leone. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Freetown (NTB-AFP): 109 personer i Sierra Leone er satt i karantene fordi de kan ha vært i kontakt med den ebolasmittede kvinnen som nylig døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens helseorganisasjon (WHO) bekreftet dødsfallet fredag, dagen etter at organisasjonen hadde erklært ebolautbruddet i Vest-Afrika for over. 22-åringen fra Tonkolili-distriktet ble syk like etter nyttår og døde denne uken.

Helsemyndighetene i hovedstaden Freetown opplyser at 109 personer er isolert fordi de kan ha vært i kontakt med kvinnen. Av dem regnes 28 som høyrisikotilfeller.

– Vi er bekymret over denne nye utviklingen, men vi ber allmennheten om ikke å få panikk. Og mer enn noen gang før må sierraleonere jobbe sammen for å forhindre ytterligere smitte, sier Ishmael Tarawally, nasjonal koordinator i departementet for nasjonal sikkerhet.

Sierra Leone ble erklært ebolafritt i november, men nå har frykten for spredning av viruset oppstått på ny. Sykdommen har tatt livet av 11.300 mennesker i Liberia, Sierra Leone og Guinea siden det store utbruddet i desember 2013. (©NTB)