Totalvraket bilen dagen før forsikringen gikk ut - dømt for svindel

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er dømt for forsikringssvindel etter at han kjørte ut og totalvraket bilen sin, dagen før superforsikringen gikk ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I desember 2010 kjørte mannen sin Audi A8 på fylkesvei 314 mellom Grødalen og Gjøra – en smal, bratt og svingete vei opp Snøgutu i øvre Sunndal. Kjøreturen endte med en utforkjøring, der bilen havnet 100 meter ned en bratt skrent. Mannen hevdet han klarte å hoppe ut av bilen og at han fikk klamret seg fast i en bringebærbusk, mens bilen stupte nedover skrenten og ble totalvrak. Utforkjøringen skjedde dagen før utløpet av tidsrammen for full erstatning og ny bil via Ifs superforsikring, skriver Adresseavisen.

If mener utforkjøringen var framprovosert og har fått medhold i Sør-Trøndelag tingrett og Frostating lagmannsrett, som begge mener utforkjøringen skjedde med forsett ut fra et økonomisk motiv.

Nå er mannen dømt til å betale alle sakskostnader, som beløper seg til 396.617 kroner til If Skadeforsikring og 216.000 kroner for sakskostnader.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– At bileier nå, etter fem år og to rettsrunder, sitter igjen med en regning som overstiger den kostbare bilens verdi, er et veldig tydelig signal om at forsikringssvindel langt fra er risikofritt. Det overveldende flertallet av ærlige kunder forventer også at vi tar tak i disse sakene, sier Petter Domaas, leder av utredningsavdelingen hos forsikringsselskapet If.