Krekars påståtte terrornettverk nekter skyld

Den mistenkte hovedmannen i Italia, Abdul Rahman Nauroz, sammen med mulla Krekar på Jernbanetorget i Oslo 2012. De øvrige mistenkte nekter alle for å være terrorister. De er navngitt av italiensk politi: Mohamad Goran Fatah, Hama Mahmood Kaml, Ali Salih Abdullah, Hassan Saman Jalal og Edin Hodza. Den syvende, Ibrahim Jamal, skal for tiden være ved fronten i Irak.
Den mistenkte hovedmannen i Italia, Abdul Rahman Nauroz, sammen med mulla Krekar på Jernbanetorget i Oslo 2012. De øvrige mistenkte nekter alle for å være terrorister. De er navngitt av italiensk politi: Mohamad Goran Fatah, Hama Mahmood Kaml, Ali Salih Abdullah, Hassan Saman Jalal og Edin Hodza. Den syvende, Ibrahim Jamal, skal for tiden være ved fronten i Irak. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De mistenkte terroristene i Krekars nettverk «Didi Nwe» nekter for all skyld, men en av dem innrømmer at han støtter Krekar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble de seks mennene som skal tilhøre et internasjonalt terrornettverk styrt av Mulla Krakar i Norge, avhørt i Italia.

Fem av dem benyttet seg da av retten til å nekte å la seg avhøre. Men en skal ha bekreftet å ha delt Krekars religiøse synspunkt.

I avhør foran en dommer i den nord-italienske byen Bolzano, svarte Mohamad Goran Fatah (29) på enkelte spørsmål. Han innrømmet å ha vært en tilhenger av Krekar, i hvert fall inntil denne ble arrestert i 2013.

Fatah skal også ha bekreftet kontakt med de øvrige tiltalte, men han skal ha tatt avstand fra deres politiske synspunkter og støtten til den såkalte islamske stat (IS).

Mannen skal også ha innrømmet å ha levert en pakke med elektronikk til Irak i 2013 som han skal ha trodd var en elektronisk versjon av Koranen, melder nettstedet Alto adige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokalavisa for området, «Dolomiten», skriver tirsdag at det italienske spesialpolitiet Carabinieri ROS, skal ha oppdaget Mohamad Goran Fatahs navn på nettsidene til «Didi Nwe»/ «Rawti Shax».

Les også: Italiensk politi: – PST kan ha latt Krekar kommunisere fra cella

Elsker Koranen og Rambo

Den antatte hovedmannen i den italiensk-baserte gruppen, Abdul Rahman Nauroz (36), er tidligere avbildet sammen med Krekar under en demonstrasjon i Oslo i 2012.

Under hele denne markeringen mot Koran-brenning befinner 36-åringen ved Krekars side, og alltid med en ropert i hånda.

Den mistenkte hovedmannen, Abdul Rahman Nauroz, med reklame for kjøpesenteret Storbyen. Foto: privat
Den mistenkte hovedmannen, Abdul Rahman Nauroz, med reklame for kjøpesenteret Storbyen. Foto: privat

På nettstedet «Alto adige» (Sør Tyrol) siteres han med at han elsker Koranen og Rambo, samt at han er åpen for flerkoneri. Det synes som om de har hentet informasjon om den mistenkte terroristen på en datingside for muslimer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er det også et bilde av Nauroz i en mulig innebandydrakt hvor det reklameres for kjøpesenteret Storbyen i Sarpsborg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mulla Krekar varetektsfengslet i tre uker

Nettsiden Südtirol news hevder at den irakiske kurderen Nauroz si sin tid tilhørte Krekars milits «Ansar al-Islam». Han skal ha blitt utvist fra Norge og senere vært arrestert i Frankrike før han søker asyl i Italia, hevder avisen som ikke oppgir noen kilder.

Som Krekar befant Nauroz seg bak murene da politiet slo til i en rekke land mot ulike påståtte terrorceller. Han skal ha blitt arrestert i januar etter et brutalt overfall i 2008, hevder Südtirol news.

Terroreksperter: – Anklagene mot Krekar virker underlig, det rimer ikke

Kallenavn «Hitler»

De seks som ble arrestert torsdag i forrige uke må nå tilbringe tiden i varetekt. Dommere i to ulike byer, Bolzano og Trento, skal vurdere de 1300 sidene som italienske påtalemyndigheter har overlatt dem.

De har tyve dager på seg for å avgjøre hva som videre skal skje med de mistenkte terroristene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den syvende mannen som italiensk politi ønsket fengslet heter Ibrahim Jamal (31), en irakisk kurder som kom til Italia i 2003.

Han skal for tiden befinne seg ved fronten i Irak hvor han kjemper på IS' side. 31-åringen skal også gå under kallenavnet «Hitler» på grunn av sin beundring for den tyske nazi-lederen.

Les også:

Meling skeptisk til anklagene mot Krekar

Utlevering av Krekar til Italia kan ta lang tid