WikiLeaks publiserer epostene til CIA-sjef

CIA-sjef John Brennan under et sikkerhetsmøte i vår.
CIA-sjef John Brennan under et sikkerhetsmøte i vår. Foto: Yuri Gripas / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

WikiLeaks har offentliggjort dokumenter som nettstedet hevder er fra den personlige epostkontoen til CIA-sjef John Brennan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

WikiLeaks varsler også at flere dokumenter vil bli lagt ut på nettet de neste dagene. Lekkasjen er svært pinlig for amerikansk etterretning, som tidligere er blitt utsatt for en rekke lekkasjer.

Ingen topp hemmelige dokumenter ser ut til å være offentliggjort, men lekkasjen omfatter et 47 siders dokument, som tilsynelatende er et spørreskjema knyttet til en sikkerhetsklarering som Brennan gjennomgikk i 2008. Flere venner og bekjente er nevnt i dokumentet, en liste over arbeidserfaring, samt detaljer om Brennans familie og privatliv.

Les også: To Assange-siktelser droppet – fortsatt siktet for voldtekt

Ung hacker

Dokumentene blir offentliggjort få dager etter at en tenåring kontaktet journalister i New York Post for å fortelle at han har hacket CIAs nettportal og fått tilgang til sensitive opplysninger fra Brennans epostkonto.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

WikiLeaks varslet saken på sin egen Twitter-konto onsdag.

«Vi har fått tak i innhold fra CIA-sjef John Brennans epostkonto og vil legge det ut om kort tid», het det i meldingen.

Les også: WikiLeaks: USA avlyttet tre tyske statsministre

Assange

Twitter har bekreftet at kontoen tilhører WikiLeaks. Den antas å være kontrollert av nettstedets grunnlegger Julian Assange, som har søkt tilflukt i Ecuadors ambassade i London som følge av voldtektsanklager i Sverige.

Tenåringen som tidligere i uken hevdet å ha hacket CIA, har selv lagt ut bilder på Twitter av det som kan være de aktuelle dokumentene. Kontoens eier oppgis å være en 13-åring, som uttrykker sympati for palestineres sak.