Slik skulle fremtiden se ut i dag

Se filmtraileren til «Tilbake til Fremtiden II» hvor Marty og Doc plutselig dukker opp den 21. oktober 2015.
Artikkelen fortsetter under annonsen

21. oktober 2015 er dagen Marty og Doc reiste til, og dagen Tilbake til Fremtiden-fansen har sett frem til i 30 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmene om Marty McFly (Michael J. Fox) og «Doc» Emmet Brown (Christopher Lloyd) som reiste i tid med en spesialbygget DeLorean har siden premierene på 80- og 90-tallet, vært store suksesser.

Etter 30 år er endelig fremtiden her. Dagen regissør Robert Zemeckis spådde at vi skulle ha flyvende biler og selvknytende lisser, men fortsatt ville være avhengige av faxmaskin, er kommet.

Den 21. oktober 2015 var datoen da radarparet dukket opp for å rette opp i nye problemer i McFly-familien.

Hadde rett i noe

Selv om Zemeckis tok veldig feil da han trodde flyvende biler skulle bli allemannseie på 30 år, hadde han faktisk rett i flere av spådommene.

NY Daily News har i anledning «Back to the Future»-dagen listet opp tingene vi har klart å finne opp på disse årene:

Flatskjerm-TV: Ikke bare har skjermene blitt flate, men flere innovative flatskjermer har kommet på markedet de siste årene. I fremtiden spår avisen at vi etter hvert kan se gjennomsiktige fjernsyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Videokonferanse: Her er det bare å ramse opp, for vi har Skype, Facetime, SnapChat og en hel del andre måter å snakke med hverandre gjennom video på.

3D: Akkurat som i filmen, så ser det ut til at «alt» finnes i 3D-versjoner nå om dagen. Vi ramser opp kino, videospill, fjernsyn og til og med tegneserier.

Holografiske skjermer: Selv om det ikke popper opp haier på holografiske reklameplakater ennå, så har vi sett slike skjermer på blant annet konserter og andre sceneopptredener.

Droner: De er overalt i 2015, vi trenger ikke si mer.

Men telefonkiosker og faxmaskiner har de fleste av oss sett oss ferdige med, så der hang nok regissøren litt for mye igjen i fortiden.

Feires verden over

Selv om det tok oss noe lenger tid å komme til 2015 enn det gjorde for Marty og Doc, så er vi endelig her.

Fansen har ventet lenge og dagen skal selvfølgelig feires. Det er ikke utenkelig at mange tar seg et lite maraton og ruller gjennom trilogien i løpet av dagen.

På flere nettsider og -fora har nedtellingen til denne dagen pågått lenge, men hva nå? Fra nå av befinner jo hele filmen seg i fortiden.