NRK får ikke stoppet spillreklame under sjakk-VM

Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen i hurtigsjakk i Berlin mandag.
Magnus Carlsen forsvarte VM-tittelen i hurtigsjakk i Berlin mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lotteritilsynet liker det ikke, men det er ingenting NRK kan gjøre for å hindre at Unibet reklamerer heftig under VM i hurtigsjakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenlandske spillselskaper har ikke lov til å markedsføre pengespill i Norge, men reglementet unngås ettersom bookmakeren har kjøpt reklameplass på en sponsorvegg i Tyskland, hvor VM pågår.

– Arrangøren i Berlin har valgt å synliggjøre sine største samarbeidspartnere på denne måten i spillelokalet. Det er ikke noe vi i NRK har juridisk rett til å påvirke, skriver NRKs sportssjef Rune Haug i en sms til Dagens Næringsliv.

Unibet bekrefter at de helt bevisst har kjøpt den mye omtalte plassen på sponsorveggen bak Magnus Carlsen og de andre sjakkspillerne.

– Vi prøver ikke å legge skjul på at en del av målgruppen vår er nordmenn. Men dette sendes fra Tyskland, så det er ikke kun gjort for å treffe personer i Norge, sier PR-ansvarlig i spillselskapet, Steffen M. Løvholen til DN.

– Da mesterskapet blir sendt fra utlandet er det også begrenset hva vi kan gjøre, sukker seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Monica Alisøy Kjelsnes til avisen.

Magnus Carlsen forsvarte mandag VM-tittelen i hurtigsjakk. Nå venter lynsjakk.