Troms-mann tiltalt for gjentatte overgrep mot datter

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann fra Troms står tiltalt for gjentatte overgrep mot sin datter og en annen jente. Ifølge tiltalen varte overgrepene i mange år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 40-årene er tiltalt for grove, gjentatte overgrep mot datteren fra hun var seks til hun var elleve år. Han er også tiltalt for overgrep mot en annen, svært ung jente over en periode på flere år, melder NRK.

– Både antall overgrep, og arten av overgrepene, samt at de har pågått over flere år gjør at denne saken skiller seg ut. Her er det snakk om forbrytelser med en strafferamme på 21 års fengsel, og det kan være aktuelt å be om forvaring i denne saken, sier statsadvokat Torstein Lindquister til kanalen.

Mannen ble pågrepet etter at støttesenteret mot incest og overgrep, SMISO, hadde kontaktet politiet etter et skolebesøk. De mente det var grunn til å tro at et barn i Tromsø var utsatt for overgrep. Politiet har beslaglagt et stort antall filmer og bilder som mannen har tatt av overgrepene.

Rettssaken starter i Nord-Troms tingrett tirsdag. Retten har avgjort at saken skal gå for delvis lukkede dører. Pressen får ikke tilgang til dommeravhør og overgrepsmaterialet, i tillegg til at det legges restriksjoner på hva som kan refereres fra saken.