Stoltenberg møtte Putin i New York

Bildet er fra et møte mellom Jens Stoltenberg og Vladimir Putin i 2009. Den gang var Stoltenberg norsk statsminister og Putin var statsminister i Russland. Nå har de møttes igjen.
Bildet er fra et møte mellom Jens Stoltenberg og Vladimir Putin i 2009. Den gang var Stoltenberg norsk statsminister og Putin var statsminister i Russland. Nå har de møttes igjen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg hadde et kort møte med Russlands president Vladimir Putin i New York forrige måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet omtales i en melding på det russiske presidentkontorets nettsider og fant ifølge Dagbladet sted 28. september, da både Putin og Stoltenberg gjestet FNs hovedforsamling.

Jens Stoltenbergs kommunikasjonsrådgiver Stein Hernes bekrefter møtet.

– Stoltenberg bekrefter meldingen fra russiske myndigheter om at de to hadde en kort samtale i forbindelse med en lunsj arrangert av FNs generalsekretær. Stoltenberg viste til at det er viktig å holde politiske kanaler åpne, spesielt i urolige tider, som nå. Og seinere samme dag hadde Stoltenberg et møte med utenriksminister Sergej Lavrov, der de blant annet diskuterte situasjonen i Ukraina og Syria, sier Hernes til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere innholdet i samtalene ytterligere.