Obama gratulerer fredsprisvinneren

USAs president Barack Obama mener det tunisiske folket har vist mot siden den arabiske vår.
USAs president Barack Obama mener det tunisiske folket har vist mot siden den arabiske vår. Foto: Joshua Roberts / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredsprisen til dialogkvartetten i Tunisia er en hyllest til det tunisiske folkets mot, sier USAs president Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På det amerikanske folkets vegne gratulerer jeg Tunisias nasjonale dialogkvartett med å ha vunnet Nobels fredspris, sier han.

– Denne modige koalisjonen av arbeidere, næringsliv, advokater og menneskerettighetsforkjempere er en inspirerende påminnelse om at varig fred og sikkerhet kun kan oppnås når borgerne får makten til å skape sin egen framtid, og om at demokrati er mulig og nødvendig i Nord-Afrika og Midtøsten, sier Obama.

Les også: – Prisen til Tunisia er langt fra Nobels visjon

Obama fikk selv Nobels fredspris i 2009.

FNs generalsekretær sier tildelingen er en inspirasjon for regionen og hele verden.

– Tunisias nasjonale dialogkvartett skaper håp om at alvorlige politiske utfordringer kan løses gjennom dialog og samarbeid. Deres eksempel er en inspirasjon for regionen og hele verden, sier Ban i en uttalelse.

Selv om han gratulerte vinnerne, understreket Ban at anerkjennelsen også går til det tunisiske folk. Tunisierne har klart å beholde håpet fra den arabiske våren, minner han om.