MDG-politiker trekker seg etter narkotikasiktelse

En av MDGs førstekandidater i en kommune er siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Illustrasjonsfoto.
En av MDGs førstekandidater i en kommune er siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av MDGs førstekandidater som er siktet for brudd på narkotikalovgivningen, trekker seg fra sitt verv i partiet. Han innrømmer å ha oppbevart marihuana hjemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder TV 2.

– Vår kommunestyrerepresentant beklager sterkt det som har skjedd, og angrer på det vedkommende har gjort, sier partisekretær i Miljøpartiet De Grønne, Lars Gaupset i en pressemelding fra partiet.

Personen ble valgt inn i kommunestyret i år, melder Dagbladet. Fredag gjennomførte flere politipatruljer med en narkotikahund en aksjon hjemme hos lokalpolitikeren.

– Saken er under etterforskning, og saken ligger hos det lokale politikammeret. Utover dette kan jeg ikke kommentere saken, sier operasjonsleder i politidistriktet til avisa.

I et intervju med TV 2 lørdag bekrefter mannen at politiet fant «mindre mengder marihuana» i hans bolig. Til VG sier mannen at det var dumt gjort.

Styret i det aktuelle lokallaget diskuterte saken på et styremøte søndag kveld.

– Vi kommer ikke til å kommentere saken før den er ferdigbehandlet, sier Gaupset til Dagbladet.

I pressemeldingen står det at styret har blitt informert av den siktede at vedkommende trekker seg fra alle verv i partiet og vil søke om fritak fra kommunestyret. «Dette på bakgrunn av siktelsen om brudd på narkotikaloven», skriver MDG.