Tusenvis av flyktninger på vei mot Tyskland

Tusenvis av flyktninger går nå langs motorveien M1 mot Østerrikes hovedstad Wien. I Tyskland regner en med at mange vil fortsette ferden, og en belager seg på at 10.000 kan komme i løpet av lørdagen.
Tusenvis av flyktninger går nå langs motorveien M1 mot Østerrikes hovedstad Wien. I Tyskland regner en med at mange vil fortsette ferden, og en belager seg på at 10.000 kan komme i løpet av lørdagen. Foto: Roland Schlager / Epa
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland forbereder seg på at opptil 10.000 flyktninger ankommer landet i løpet av lørdagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ikke pålitelige tall ennå, men vi venter mellom 5.000 og 10.000 flyktninger i dag, sier politiets talsmann Stefan Sonntag.

Han sier at myndighetene fortsatt jobber for å kunne ta imot alle som kommer.

Om lag 450 mennesker kom lørdag formiddag til den sørtyske byen München i et spesialtog fra Østerrike. De skulle deretter bringes til et registreringssenter like ved.

Ved 14-tiden hadde 6.500 flyktninger og migranter ankommet Østerrike fra Ungarn, og 2.200 av dem var allerede på vei videre til Tyskland.

Mange flere flyktninger har lagt ut på den samme turen som om lag 1.000 mennesker la ut på fredag.

Natt til lørdag satte Ungarn inn busser som brakte om lag 4.500 flyktninger og migranter til den østerrikske grensen. De har plukket opp mange av dem som har gått langs motorveien vestover.

Ungarn ga lørdag beskjed om at det nå er slutt på busstransporten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Polen tar imot 2000

I nabolandet Polen sier statsministeren Ewa Kopacz at de ikke kan ta imot mer enn 2.000 flyktninger. Det er alt landet har kapasitet til, framholder hun.

– Vi mener det er viktig med solidaritet, men det må være en ansvarlig solidaritet. Vi mener at vår ansvarlige solidaritet må stå i forhold til vår kapasitet, uten at den destabiliseres, sa Kopacz lørdag.

I juli sa Polen ja til å ta imot 2.000 flyktninger fra Syria og Nord-Afrika fram til 2017.

Ungarn vil bruke hæren

Og Ungarn vil sende hæren til grensen mot Serbia etter 15. september hvis nasjonalforsamlingen sier ja, ifølge statsminister Viktor Orbán.

Ungarn har bygd et piggtrådgjerde på grensen for å hindre at flyktninger og migranter tar seg inn i landet.

Denne uken vedtok nasjonalforsamlingen at ulovlig forsering av gjerdet skal kunne straffes med fengsel i inntil tre år. Vedtakene trer i kraft 15. september.

– De store endringene kommer etter 15. september, og vi kommer til å få grensen under kontroll steg for steg. Vi kommer til å sette inn politiet, og deretter, hvis vi får nasjonalforsamlingens godkjenning, kommer vi til å utplassere militæret, sa Orban på en pressekonferanse lørdag